Anne Nuotion joogaretriitti – Elämän ytimessä 28.-31.8.2017

Lisää

28.8.2017 - 31.8.2017 Koko päivän tapahtuma

Sun Ahonlaita

Koira-aho 1B, 83480, Ahonkylä, Liperi, Pohjois-Karjala

11357108_926004534089321_444840027540895025_o (4)

Elämä tuo meille kaikille haasteita, joista jotkut jättävät meihin kutistavan jälkensä. Menetysten ja pettymysten johdosta saatamme menettää uskalluksen kohdata elämä totaalisesti, ilman suojia ja jarruja. Varaudumme tuntemattomaan tulevaisuuteen jännittymällä. Pidättelemme iloamme ja suruamme. Siirrymme tarkkailijan asemaan, elämästä sivuun. Näin elinvoimamme pienenee ja mielemme jää etsimään ratkaisuja – turhaan. Kehollisesti käsittelemättömät tunteet eivät voi ratketa pään sisällä.

Mikä meitä pidättää elämästä sitä mikä meille on totta? Häpeä ja pelko. Ne taas ovat seurausta sisäämme patoutuneista tunteista. Jos emme kykene antautumaan itkulle, emme voi myöskään nauraa syvältä sisimmästämme. Jos emme uskalla kohdata katkeruuttamme ja vihaamme, emme voi vapaasti rakastaa. Tällä retriitillä voit rauhassa kohdata menneisyyden tapahtumia ja niihin liittyviä tunteita.

Tule kohtaamaan tunteiden kirjo kehossasi. Anna niiden koskettaa syvästi ja totaalisesti ja huomaa, että kaikki tunteet tuntuvat hyviltä ja oikeutetuilta, kun niitä ei vastusta. Tule tanssimaan, vapauttamaan kehosi, tärisyttämään kaikki solusi helliksi ja tunteviksi Kundaliinimeditaation avulla. Ravistele elämää rajoittavat tunteet totaalisesti kehostasi näillä harjoituksilla. Annen luomien harjoitusten kautta voit löytää uusia reittejä kohdata itsesi rehellisesti ja ilmaista tunteesi sekä kehollisesti että sanallisesti niitä häpeämättä.

Kurssin aamuharjoituksena on ashtangajoogan asanaharjoitus. Osallistujilta edellytetäänkin tämän harjoituksen tuntemista ja itsenäistä harjoittelua kurssilla.

Retriitillä tarjoamme omassa keittiössä alusta asti itse valmistetut herkulliset kasvisruuat: kaksi lämmintä ruokaa, aamiaisen ja iltateen / hedelmiä. Ruoka on pääosin vegaanista ja gluteenitonta, lähiruokaa ja luomutuotteita suosien. Ravitseva ja helposti sulava ruoka tukee retriitin ohjelma auttaen kehoa puhdistumaan. Esteettisyys, eettisyys ja raaka-aineiden laadukkuus ovat tärkeitä arvoja keittiössämme. Ruoka on rakkautemme ja sen haluamme jakaa myös vieraillemme.

Sun Ahonlaidan lämmin ja yhteisöllinen tunnelma sekä ympärillä oleva luonto antavat retriitille puitteet, johon jokainen voi tulla sellaisena kuin on. Kotoisa tunnelma ja pieni ryhmä luovat vapautta ja rentoutta sekä mahdollistavat retriittiin syventymisen turvallisesti.

 

Ilmoittautuminen 31.7.2017 mennessä Anne Nuotion sivulta http://annenuotio.net/kurssit/kurssi.php?id=532

Ilmoittautuminen on sitova.

Retriitin hintaan 380€ kuuluu ohjelma, täysihoito ja majoitus jaetussa huoneessa sisältäen lakanat.

 

OHJELMA:Kesäretriitti

MAANANTAI

14.30 Tervetuliaistee ja pientä purtavaa
Talon, ympäristön ja ohjelman esittely

15.00 Rentoutus

15.30 -16.45 Kehonluentaa
Hengityksen totaalisuus / vaillinnaisuus – harjoituksia

17.00 Kundaliinimeditaatio*

18.00 Päivällinen

19.30 Sauna + Tee

TIISTAI ja KESKIVIIKKO

8.00 Asanaharjoitus

10.00 Aamiainen

11.00 Keskustelu teeman ympärillä

11.30 Tanssia*

12.30 Lounas

14.00 – 15.00 Hengitys kehossa, hengitys tunteissa

15.15 Kundalinimeditaatio*

18.00 Päivällinen

19.30 Sauna + Tee

TO

8.00 Asanaharjoitus

10.00 Aamiainen

11.00 Keskustelu

11.30 Tanssia*

12.30 Lounas – kotiin lähtö

anne nuotio ashtanga jooga

*Kundaliinimeditaatio on Oshon kehittämä pehmeä ja dynaaminen meditaatio, joka vie kohti sisäistä hiljaisuutta.

Meditaatio kestää tunnin ja siinä on neljä samanpituista osaa. Ensimmäinen vartti on tärinää ja värinää, joka haetaan kehon sisältä ja jolle sen löytyessä antaudutaan. Toisessa osassa tanssitaan ja liikutaan kehon tunteiden mukaan ja irrottaudutaan kokonaan ajatuksista. Kolmas vaihe ollaan hiljaisuudessa seisten tai istuen. Neljännessä vaiheessa maataan hiljaa paikallan.

Meditaatiota lähestytään ottamalla vastaan se mikä meissä jo on. Samalla ollaan tietoisia siitä miten helposti lähdemme tekemään asioita elämässä sen sijaan, että antaisimme oman energiamme kuljettaa ja näyttää tietä.

 

*Vapaa tanssi on meditaation tapaan mahdollisuus löytää itsestämme impulsseja ja inspiraatiota ilman että väkisin teemme jotain. Tämä harjoitus on aikaa, jossa musiikki saa viedä ja keho energisoitua totaalisesti. Musiikki vaihtelee niin että se mahdollistaa monenlaiset tunnetilat.